Prezentarea spatiului CampusFrance România

Institutul Francez din Bucureşti oferă, începând cu luna ianuarie 2008, un serviciu destinat studenţilor români care doresc să facă studii superioare în Franţa. Acest serviciu de informare şi consiliere – Spaţiul CampusFrance – este dotat cu calculatoare şi resurse documentare în limbile franceză şi română şi pus la dispoziţia studenţilor pentru a putea căuta direct sau online, diferitele oferte de formări din sistemul universitar francez.

Studenţii sunt primiţi, consiliaţi şi îndrumaţi de responsabilul Spatiului, în cadrul unor întâlniri individuale, având astfel posibilitatea de a primi informaţii privind constituirea unui proiect de studii de calitate, alegerea instituţiilor de învăţământ şi a formărilor celor mai adaptate, finanţarea proiectului (în principal prin intermediul burselor), dar şi pregătirea formalităţilor administrative prealabile sosirii lor în Franţa.

Spaţiul CampusFrance din Bucureşti este o antenă locală a Agenţiei CampusFrance, a cărei primă misiune este promovarea învătâmântului superior francez în lume, şi care pune la dispoziţia sa informaţii actualizate, ofertele sale de programe, precum şi serviciile sale de primire specifică.

Orar cu publicul :
- Marti, miercuri si joi 9h-13h: fara intrevedere fixata in prealabil
- Marti, miercuri si joi 14h-17h : pe baza de intrevedere fixata in prealabil

- Luni si vineri : inchis

In caz de urgenta, va rugam sa il contactati pe Dl. Fabien FLORI :
fabien.flori@diplomatie.gouv.fr

 

Espace CampusFrance
Institutul Francez din Bucuresti
Bd. Dacia 77 – 020051, BUCURESTI
Tel/Fax : +40 374 125 243
Mail : bucarest@campusfrance.org