Limba franceză reprezintă un avantaj pentru reuşita studiilor voastre în Franţa, chiar dacă practicarea limbii franceze nu este cerută în mod sistematic pentru a se înscrie în învăţământul superior francez. Atenţie însă: necunoaşterea sau ignorarea limbii franceze sunt principalele cauze ale nereuşitei studenţilor străini, mai ales în domenii precum ştiinţele umane sau dreptul.

O limbă vorbită în lumea întreagă

Mai bine de 260 de milioane de persoane folosec franceza pe cele cinci continente. În aproape 70 de state din lumea întreagă, franceza este limbă oficială. Franceza este şi limba străină cea mai studiată în lume după engleză. Franţa dispune de cea mai mare reţea de instituţii culturale în străinătate, instituţii în care sunt prendate cursuri de franceză pentru mai bine de 750.000 de persoane în fiecare an.

O limbă a relațiilor internaționale

Franceza este atât limba de lucru, cât şi limba oficială a instituţiilor precum ONU, Uniunea Europeană, UNESCO, NATO, Crucea Roşie Internaţională...

Limba culturii

Franceza este limbă internaţională pentru teatru, pentru arte vizuale, dans, arhitectură, gastronomie, modă...Cunoaşterea limbii franceze înseamnă un acces în versiune originală la marile texte ale literaturii franceze şi francofone, dar şi la cinematografie şi muzică.

O limbă pentru a învăța alte limbi  

Învăţarea limbii franceze poate facilita mai apoi învăţarea altor limbi latine precum spaniola, italiană, portugheza sau română.