De mai bine de 5 ani, clasamentul realizat de International living association plasează Franţa printre primele ţări în ceea ce priveşte calitatea vieţii (n°1 în 2010).

A trăi în Franţa înseamnă a beneficia de unul dintre cele mai bune sisteme medicale din lume, clasat pe locul I de către Organizaţia mondială a sănătăţii. Studenţii internaţionali sunt înscrişi obligatoriu în sistemul medical francez chiar de la prima lor înscriere în sistemul de învăţământ superior francez.

Francezii au astăzi una dintre cele mai importante speranţe de viaţă din lume (77 de ani pentru bărbaţi şi 84 de ani pentru femei) şi profită de un drept de muncă ce lasă timp şi activităţilor de relaxare (săptămâna de lucru de 35 de ore şi 5 săptămâni de vacanţă pentru toată lumea). 

Franţa dispune de un mediu agreabil şi este una din ţările cele mai sigure din Europa. 

Prima destinaţie turistică mondială

Franţa are astăzi 35 de situri înscrise în « Patrimoniul mondial » al UNESCO, iar Parisul este prima destinaţie mondială pentru turismul de afaceri şi pentru saloanele internaţionale. Turnul Eiffel est unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, iar Disneyland Paris este cel mai frecventat parc de distracţii din Europa.

Franţa, în inima Europei

Cu 9 ţări frontaliere, Franţa este ideal plasată pentru a descoperi Europa datorită  aeroportului Paris Charle-de-Gaulle care este al 2-lea aeroport din Europa şi al 6-lea din lume, datorită reţelei rutiere care este cea mai densă din lume, dar şi TGV-urilor (trenuri de mare viteză) care deservesc principalele oraşe franceze şi europene (Londra, Amsterdam, Geneva, etc). 

O artă de a trăi inegalabilă

Când spui Franţa spui şi o gastronomie reputată şi clasată începând cu 2010 în patrimoniul mondial imaterial al UNESCO (350 de tipuri de brânzeturi, viile din Bordeaux şi din Bourgogne, bucătăria condimentată a Antilelor sau capodoperele marilor bucătari premiaţi), dar şi activităţi accesibile şi foarte diversificate, precum şi un acces excepţional la cultură şi  arte.