Învăţământul superior francez găzduieşte mai bine de 278.000 de studenţi străini.

A 5-a putere economică mondială, Franţ se situează pe locul 3 în lume printre ţările care primesc studenţi străini.

“Cu un număr de 278.000 de studenţi străini (12% din numărul total de studenţi, printre care 25.000 de doctoranzi), Franţ se situează pe locul 3 în rândul ţărilor ce găzduiesc studenţi străini, după Statele Unite (535.000) şi Marea Britanie (340.000). »

Instituţiile de învăţământ superior franceze eliberează diplome conform normelor europene, bazate pe o arhitectură comună numită «LMD» (Licenţă, Master, Doctorat). Aceste diplome sunt recunoscute la scară largă şi apreciate în lumea întreagă. 

Studiile în Franţa reprezintă de asemenea ocazia de a învăţa limba franceză sau de a perfecţiona cunoştinţele de franceză deja acumulate şi de a se alătura astfel celor 250 de milioane de francofoni ce folosesc această limbă olimpică, limbă a ONU şi limbă oficială şi de lucru a Uniunii Europene.

« Studenţii străini – indiferent de naşionalitatea lor – beneficiază în Franţa de aceleaşi drepturi şi avantaje ca şi studenţii francezi. În 10 ani, numărul studenţilor străini în Franţa a crescut cu …75 de procente ! »