Pentru calitatea şi diversitatea învăţământului superior

 

Rezultat al unei tradiţii îndelungate, excelenţa diplomelor franceze se bazează pe o reţea de 3500 de instituţii de învăţământ superior de stat şi private şi de centre de cercetare de renume internaţional. În Franţa, nu se face nicio distincţie între studenţii străini şi studenţii francezi: cerinţele de admitere sunt identice, iar diplomele acordate şi taxele de şcolarizare sunt aceleaşi indiferent de naţionalitatea studenţilor.

"Recrutam, în mod tradiţional, studenţi de toate naţionalităţile. Nu există nicio îndoială că aceşti studenţi, formaţi în universităţile şi marile şcoli franceze, sunt extrem de bine cotaţi şi căutaţi."   

(Pierre de Maisonneuve - IBM Recruitment Manager) 

 

Excelenţa învăţământului superior francez este recunoscută în lumea întreagă. Fie că e vorba de clasamentul de la Shangai, de clasamentele  Financial Times şi Times sau de Raportul european în materie de ştiinţă şi tehnologie al Comisiei Europene, instituţiile franceze de învăţământ superior sunt mereu în prim plan. 

 « Succesele industriale, tehnologice şi ştiinţifice franceze (spaţiu, transport, medicină, matematică), numărul de premii Nobel, dar şi de medalii Field demonstrează că Franţa se află astăzi printre cele mai dinamice poluri de inovare şi de cercetare. »