Prezentarea spaţiului CampusFrance România

Institutul Francez din Bucureşti oferă, începând cu luna ianuarie 2008, un serviciu destinat studenţilor români care doresc să facă studii superioare în Franţa. Acest serviciu de informare şi consiliere – Spaţiul CampusFrance – este dotat cu calculatoare şi resurse documentare în limbile franceză şi română şi pus la dispoziţia studenţilor pentru a putea căuta direct sau online, diferitele oferte de formări din sistemul universitar francez.

Studenţii sunt primiţi, consiliaţi şi îndrumaţi în cadrul unor întâlniri individuale, având astfel posibilitatea de a primi informaţii privind constituirea unui proiect de studii de calitate, alegerea instituţiilor de învăţământ şi a formărilor celor mai adaptate, finanţarea studiilor prin intermediul programelor de burse, dar şi pregătirea formalităţilor administrative prealabile sosirii în Franţa.

Spaţiul CampusFrance din Bucureşti este o antenă locală a Agenţiei CampusFrance, a cărei primă misiune este promovarea învăţâmântului superior francez în lume, şi care pune la dispoziţia sa informaţii actualizate, ofertele sale de programe, precum şi serviciile sale de primire specifică.